SEPETİM (0)

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Yumurta, tuz ve toz şekeri mikserin çırpıcı uçları ile 3 dakika çırpın. Margarin ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine unu eleyin, hamur kabartma tozu, şekerli vanilin, limon aroması ve buğday nişastasını ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. İnce bir spatula yardımı ile kekin kalıbın kenarından ayrılmasını sağlayın, kelepçeyi çözün ve keki kalıptan çıkarın. Soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra enlemesine ikiye kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Her ikisini de süt ile ıslatın.

Havuçların hazırlanışı:
Havuçları rendenin geniş bölmeli tarafı ile uzunlamasına kesin. Böylece uzun havuç şeritleri elde edeceksiniz. Hazırladığınız havuçları yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Üzerine toz şekeri serpin ve hafif karamelize oluncaya kadar orta ateşte yaklaşık 5-10 dakika pişirin. Ocaktan alın, cevizleri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Kremanın hazırlanışı ve kaplama:
Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine pasta kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Servis tabağındaki kekin üzerine bir miktar krema yayın. Üzerine cevizli havucun yarısını yayın. Tarçını süzgeç yardımı ile serpin ve ikinci kat keki kapatın. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın. Pastayı kalan cevizli havuç ile süsleyin. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Süre sonunda dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler

Hamur:
3 yumurta (orta boy)
1 tutam tuz
1 su bardağı toz şeker
125 g yumuşak margarin
Yarım çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası

Islatmak için:
1 su bardağı süt

Dolgu:
2 adet rendelenmiş havuç (orta boy)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın

Krema:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

 

Kullanılan Ürünler:
  • Düz Tabanlı Kelepçeli Kalıp (26 cm)