SEPETİM (0)

Hazırlanışı

1. Ön hazırlık:
Pişirme kalıplarını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. Yaban mersinlerini süzgeçte çözülünceye kadar bekleterek suyunu bir kapta biriktirin.

Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C

2. Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurta ve esmer şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 4-5 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek sırasıyla şekerli vanilin ve tereyağını ilave edin, 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve kısa bir süre daha çırpın. Hamurun yarısını ayrı bir çırpma kabına alın, kakao ve sütü ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hazırladığınız kakaolu hamuru iki adet kalıba eşit miktarda paylaştırın. Kalan hamura karamel sosu ekleyin ve kısa bir süre çırpın. Kalan 2 kalıba paylaştırın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Süre sonunda kekleri fırından çıkarın. 5 dakika sonra spatula yardımı ile dikkatlice kalıplardan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3. Kremanın hazırlanışı:
Krem şanti ve sütü bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız krem şantiyi 4 ayrı kaba paylaştırın. İlk krem şantiye süzdüğünüz yaban mersini suyunu ilave edip mikser ile 1 dakika çırpın. Yaban mersinlerinin yarısını da ilave edip kaşık ile karıştırın. Ahududuların yarısını ufak parçalar haline getirin ve ikinci krem şantiye ekleyin, kısa bir süre mikser ile çırpın. Üçüncü krem şantiyi çikolata parçalarının yarısını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Aynı şekilde son krem şantiye de küp şeklinde doğranmış çileklerin yarısını ilave edin ve karıştırın.

4. Süsleme ve servis:
Soğuyan karamelli keklerden birini servis tabağına alın. Yaban mersinli krem şantiyi kaşığın tersi ile kekin üzerine yayın ve üzerine yaban mersini tanelerini sıralayın. Üzerine kakaolu keki alın. Hazırladığınız ahududulu krem şantiyi yayın ve ahududu tanelerini üzerine sıralayın. Üzerine karamelli keki alın ve çikolata parçalı krem şantiyi yayın, çikolata parçalarını serpin. En son kalan kakaolu keki üzerine alın ve çilekli krem şantiyi aynı şekilde yayın. Buzdolabında en az 1-2 saat bekletin. Servisten önce üzerini çilek ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler


Hamur:
1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı esmer şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 yemek kaşığı süt
1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos
 

Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı dondurulmuş yaban mersini (blueberry)
1 çay bardağı ahududu
1 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış çilek
Süslemek için:
çilek
 

Kalıp:
Dr. Oetker Retro Serisi Çoklu Pişirme Tepsisi (Ø 17 cm)

Kullanılan Ürünler:
  • Çoklu Pişirme Tepsisi (Ø17 cm)