SEPETİM (0)

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 4 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sütü yavaş yavaş kenarından akıtarak ekleyin. Unlu karışımı iki seferde ekleyin ve düşük devirde toplam 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp 3-4 dakika bekletin. İnce bir spatula yardımı keki kalıbın kenarlarından ayırın ve çıkarın. Soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın. Enlemesine ikiye kesin. Kekin ilk katını servis tabağına alın. Kahveyi süt ile karıştırıp yarısı ile servis tabağındaki keki ıslatın.

Truffle'rin hazırlanışı:
Kekin ikinci katının orta kısmını kalp kurabiye kalıbın en büyük boyu ile kesin. Kestiğiniz kısmı çıkarıp, küçük parçalara ufalayın ve bir kaseye alın. Üzerine vişne suyunu ekleyin ve yoğurun. Çikolata parçalarını ekleyin ve fazla ezmeden karıştırın. Küçük toplar elde edecek şekilde yuvarlayın.

Krema ve şekillendirme:
Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine pasta kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Servis tabağındaki kekin üzerine bir miktar pasta kreması yayın, üzerine hazırladığınız vişneli truffle'lerin yarısını sıralayın. İkinci kat keki üzerine alın ve kalan kahveli süt ile ıslatın. Pasta kreması ile pastayı kaplayın ve süsleyin. Ortada kalan kalp şeklindeki boşluğa vişneleri doldurun. Üzerine böğürtlen sos poşetini boşaltın. Kalan truffle ve fındıklarla pastayı süsleyin. Buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler

Hamur:
2,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
4 yumurta (orta boy)
1,5 çay bardağı toz şeker
5 yemek kaşığı süt

Islatmak için:
1 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı çözünebilir kahve

Truff için:
2 - 3 yemek kaşığı vişne suyu
5 - 6 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Krema:
1 paket Dr. Oetker Pasta Kreması Kakaolu
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:
1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne
1 poşet Dr. Oetker Hazır Böğürtlenli Sos
1 çay bardağı fındık

 

Kullanılan Ürünler:
  • Kalp Kurabiye Kalıpları (8 cm)
  • Düz Tabanlı Kelepçeli Kalıp (26 cm)