Damla sakızlı yıldız kurabiyeler.
Hamur:
150 g yumuşak margarin
1 yumurta sarısı
1 tutam tuz
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Damla Sakızlı Şekerli Vanilin
Yarım çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2,5-3 su bardağı un
Üzeri için:
Dr. Oetker Pudra Şekeri
Hamurun hazırlanışı:
Margarin ve yumurta sarısını çırpma kabına alın. Mikser ile 1 dakika çırpın. Tuz ve pudra şekerini ilave ederek 1 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin, hamur kabatma tozu ve unu ilave edip yoğurun. Hamuru buzdolabına alın ve 20 dakika bekletin.
Şekillendirme ve pişirme:
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C
Hamuru merdane ile hafif unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. Yıldız şeklindeki kalıplarla kesin. Kestiğiniz yıldızların bir kenarından ortalarına kadar 1 cm genişliğinde şeritler kesip çıkarın. Oluşturduğunuz bu boşluklar pişen yıldızları birbirine geçirmenizi sağlayacaktır. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 dakika
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Soğuyan yıldız kurabiyeleri kestiğiniz yerlerden iç içe geçirin. Üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.