Portakallı Zencefilli Kış Kurabiyesi

Orta
40dk
45
kişilik

Malzemeler

Hamur:
75 g yumuşak margarin
Yarım su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Yarım çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 portakal kabuğu rendesi
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı toz zencefil
2 su bardağı un

Üzeri için:
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü

 

Kullanılan Ürünler

Süsleme Glazürü

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 150°C

Alt-üst pişirme: 160°C

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Margarin ve pudra şekerini bir kaba alın. Mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurtayı ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Şekerli vanilin, hamur kabartma tozu, buğday nişastası, portakal kabuğu rendesi, tarçın ve zencefili ekleyin. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Şekillendirme ve pişirme:
Hamuru merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Çoklu kurabiye kesici ile şekiller çıkarın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.


Pişirme süresi: Yaklaşık 12-15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Süsleme glazürü ile süsleyerek servis yapın.