SEPETİM (0)

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıba düz tabanı takın ve margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

Kek hamurunun hazırlanışı:
Toz şeker ve margarini bir çırpma kabına alın. Mikser ile margarin krema kıvamına gelinceye kadar 1 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyip 3 dakika daha çırpın. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu da ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Tercihe göre 2 damla acı badem aroması da ekleyebilirsiniz. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.

Bademlerin hazırlanması:
Bademleri sıcak suda 10-15 dakika bekletin. Sudan çıkarıp kabuklarını soyun ve kuruyuncaya kadar bekletin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Bademleri içine atıp her tarafını bulayın, çatal ile çıkararak fazla çikolatalarını akıtın ve pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.

Islatma:
Süt, kahve ve toz şekeri bir kaseye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Hazırladığınız kahveli süt karışımı ile kekin her iki katını da ıslatın.

Kremanın hazırlanışı ve şekillendirme:
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine Tiramisu Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Kekin ilk katını servis tabağına alın ve kremanın 1/3'ünü üzerine yayın. Hazırladığınız çikolata kaplı bademleri sıralayın. Üzerine ikinci kat keki kapatın. Kalan kremayı ikiye bölün, yarısı ile pastayı kaplayın, kalan yarısını krema sıkma torbasına doldurun. Şekilli olarak sıkarak pastayı süsleyin. Buzdolabına alın ve en az 2 saat bekletin.

Servis:
Tiramisunun üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Deneme Mutfağı İpuçları:
* Bu tarifte gül şeklini vermek için krema sıkma torbası setindeki ince yassı uç kullanılmıştır.

* Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.

 

Malzemeler

Kek:
1 çay bardağı toz şeker
50 g yumuşak margarin
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao

Dolgu:
Yarım çay bardağı badem-bütün
20 g bitter çikolata

Islatmak için:
1 çay bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
1 tatlı kaşığı toz şeker

Krema:
1 poşet Dr. Oetker Tiramisu Yap
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
1 çay kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao

 

Kullanılan Ürünler:
  • Çift Tabanlı Kelepçeli Kalıp (18 cm)
  • Krema Sıkma Torbası (31 cm)