SEPETİM (0)

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 150°C

Alt-üst pişirme: 160°C

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Yumurta ve toz şekeri mikser ile 3 dakika çırpın. Üzerine margarin, süt, un ve hamur kabartma tozunu ekleyin, mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Kalıbın kenarından spatula ile sıyırın ve kelepçeyi açın. Keki kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.

Dolgunun hazırlanışı:
Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Bitter çikolata ve sütü küçük bir tavaya alın. Kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın ve ocaktan alın. Antep fıstıklarını ekleyip karıştırın ve bekletmeden servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Üzerine ikinci kat keki kapatın.

Kaplama ve servis:
Çilekleri mutfak robatında püre haline getirin. Küçük bir sos tenceresine alın. Üzerine pudra şekeri ve mısır nişastasını ilave edin. Karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, 1-2 dakika kaşık ile karıştırıp spatula yardımı ile pastayı kaplayın. İri kırılmış Antep fıstığı ile üzerini ve yanlarını süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın.

Deneme Mutfağıdan İpuçları:
* Arzuya göre pastanızı Dr. Oetker Hazır Çikolatalı Sos ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Malzemeler

Hamur:
1 yumurta (orta boy)
Yarım çay bardağı toz şeker
25 g yumuşak margarin
Yarım çay bardağı süt
1.5 çay bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 limon kabuğu rendesi

Dolgu:
40 g bitter çikolata
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Üzeri için:
4 adet çilek
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
Yarım çay bardağı iri kırılmış Antep fıstığı

 

Kullanılan Ürünler:
  • Kelepçeli Kalp Kalıp (12 cm)