SEPETİM (0)

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın, kolay çıkması için un serpin ve fazlasını silkeleyin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C

Hamurun hazırlanışı:
Yumurta ve toz şekeri mikser ile 3 dakika çırpın. Margarin ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Unu üzerine eleyin, hamur kabartma tozu, şekeli vanilin ve kakaoyu ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Portakal kabuğu rendesi ve çikolata parçalarını ilave edip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 30 dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.

Süsleme ve servis:
Soğuyan keki servis tabağına alın. Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Kekin üzerine dökün. İri kırılmış ceviz parçaları ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.


Deneme Mutfağından İpuçları:
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
 

Malzemeler

Hamur:
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
50 g yumuşak margarin
Yarım çay bardağı süt
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Üzeri için:
40 g bitter çikolata
Yarım çay bardağı iri kırılmış ceviz