SEPETİM (0)

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıbı 24x24 cm boyutlarında ayarlayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve kalıbı tepsinin ortasına yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C

1. Hamurun hazırlanışı:
Yumurta ve toz şekeri mikserin çırpıcı uçları ile beyazlaşıncaya kadar, yaklaşık 3 dakika çırpın. Üzerine süt, margarin, sıvı yağ ve sade kek un karışımını ilave edip önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Kalıbı temizleyin ve 2. hamurun hazırlanışına geçin.

2. Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Yumurta ve toz şekeri mikserin çırpıcı uçları ile beyazlaşıncaya kadar, yaklaşık 3 dakika çırpın. Üzerine süt, margarin, sıvı yağ, sade kek un karışımı ve kakaoyu ilave edip önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 50 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

Çikolatalı karışımın hazırlanışı:
Kremayı bir kaba alın ve kısık ateşte arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve kuvertürü ekleyin. Eriyinceye kadar karıştırıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.

Şekillendirme:
Soğuyan kekleri enlemesine ikiye kesin. Soğuk sütü bir çırpma kabına alın, üzerine krem şantiyi ilave edin ve mikserin çırpıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesi ve fındık kırıklarını ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Beyaz kekin ilk katını servis tabağına alın. Üzerine bir miktar krem şanti yayın ve 2-3 yemek kaşığı çikolatalı karışım dökün. Üzerine kakaolu kek koyun. Aynı şekilde devam ederek kekleri üst üste koyun.

Margarini çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. 1,5 su bardağı soğuk süt ve pasta kremasını ilave edip 2-3 dakika daha çırpın. Hazırladığınız krema ile pastayı kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

Süsleme ve servis:
Kalan çikolatalı karışımla pastanın üzerine belirli aralıklarla 7 adet şeritler çizin aralarını iki renkli çikolata kalpler ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler

1. Hamur:
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
4 yumurta (orta boy)
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
125 g yumuşak margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ

2. Hamur:
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
4 yumurta (orta boy)
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
125 g yumuşak margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Çikolatalı karışım:
1 su bardağı krema
200 g kuvertür

Dolgu:
2 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı fındık kırığı

Kaplama:
1 paket Dr. Oetker Pasta Kreması Vanilinli
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:
1 paket Dr. Oetker Çikolata Kalpler

 

Kullanılan Ürünler:
  • Dikdörtgen Pişirme Çerçevesi (27-52 cm)