SEPETİM (0)

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıba dilimli tabanı takın ve margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C 


Pandispanyanın hazırlanışı:
Pandispanya un karışımı, yumurta ve suyu bir çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 7-8 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin. Kalan hamurun üzerini kapatın ve bekletin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından aldığınız pandispanyayı 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerine alın. Fırını kapatmayın. Kalıbın kelepçesini yıkayıp kurulayın ve düz tabanı takın. Margarin ile yağlayın. Beklettiğiniz hamurunu kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyaları enlemesine ikiye keserek 2 adet daire ve 2 adet halka şeklinde pandispanya elde edin. Her birini süt ile ıslatın. 

Pasta kremasının hazırlanışı ve şekillendirme:
Margarini mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine soğuk süt ve pasta kremasını ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Daire şeklindeki ilk pandispanyayı servis tabağına alın, pasta kreması sürün. Aralara pasta kreması sürerek üzerine 2 adet halka şeklindeki pandispanyayı üst üste koyun. Ortada oluşan boşluğa şekerlemeleri doldurun. En üste kalan son daire pandispanyayı koyun. Pastayı kalan pasta kreması ile kaplayın. 

Süsleme ve servis:
Krem şantiyi tarifine göre hazırlayın ve eşit miktarda 3 ayrı kaba paylaştırın. Üzerlerine farklı renkteki jel renklendiricileri ekleyip mikserle çırpın. Ayrı ayrı düz uçlu krema sıkma torbalarına doldurun. Pastanın yan yüzeyine alttan başlayarak mavi kremadan üst üste 3 adet fındık büyüklüğünde krema sıkın, çay kaşığının tersi ile her kremanın ortasından başlayarak hafif bastırarak sağa doğru çekin. Kremanın incelen kısmına yine fındık büyüklüğünde sarı kremadan sıkın ve aynı işlemi uygulayıp, pembe kremaya geçin, pasta kenarının tamamını bu şekilde süsleyin. Pastanın üst kısmını süslerken dış kısmından başlayarak her renkten yanyana ve birer adet krema sıkın ve çay kaşığının tersi ile kremanın ortasından iç kısma doğru hafif bastırarak çekin. Pastanın üstünü bu şekilde kaplayın.

Buzdolabında 1 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler

Pandispanya:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
7-8 yemek kaşığı su

Islatmak için:
1,5 su bardağı süt

Krema:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Dolgu:
1,5 su bardağı Renkli şekerlemeler

Süslemek için:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
4 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
4 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
4 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı

Kullanılan Ürünler:
  • Çift Tabanlı Kelepçeli Kalıp (Ø26 cm)