SEPETİM (0)

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıbı 30 cm boyutuna ayarlayın.

Pudingin hazırlanışı:
Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetlerini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun ve çırpma kabına alın.

Krem şanti ve parfe karışımının hazırlanışı:
Soğuk sütü bir çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile kıvam alıncaya kadar 2-3 dakika çırpın. Soğuyan pudinge hazırladığınız krem şanti, öğütülmüş antep fıstığı ve jel renklendiriciyi ilave edin. Mikserin düşük devrinde yaklaşık 1 dakika çırpın. Karışımı kalıba alın ve üzerini düzeltin. Buzdolabının derin dondurucu bölümünde en az 5-6 saat bekletin.

Servis:
Servisten önce parfeyi dondurucudan alın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Kalıbı kenarından ince bir spatula yardımı ile parfenin kalıptan ayrılmasını sağlayın ve ters çevirerek servis tabağına alın. Tarifine göre erittiğiniz glazür poşetini köşesinden ince kesin ve parfenin üzerine şekilli olarak dökün ve antep fıstığı kırıkları ile süsleyerek, bekletmeden dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler

Karışım:
2 poşet Dr. Oetker Antep Fıstıklı Puding
4 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı öğütülmüş Antep fıstığı
5 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil

Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
1 - 2 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı

 

Kullanılan Ürünler:
  • Ayarl. Dikdörtgen Kalıp (20-35 cm)
Sanal Mağaza ürünleri ile hazırlayabileceğiniz diğer tarifler...