SEPETİM (0)

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C
Alt-üst pişirme: 180°C

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Margarin, sıvı yağ, yumurta ve toz şekeri bir kaba alın ve karıştırın. Toz halindeki pudingi ve hamur kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Gıda boyasını ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kalp kurabiye kalıbının orta boyu ile kesin. En küçük boy yıldız kalıp ile kalbin üst kısmından yarım yıldız şeklinde bir parça kesip çıkarın. Aynı yıldız kalıp ile bir adet bütün yıldız kesin ve buradaki boşluğa yerleştirin. Hamurun tamamını aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: 10 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyeleri renkli glazürlerle çilek şeklinde süsleyerek servis yapın.

Malzemeler

Hamur:
125 g yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (orta boy)
Yarım çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Çilekli Puding
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2,5 - 3 su bardağı un
10 - 15 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Süslemek için:
Dr. Oetker Süsleme Glazürü

 

Kullanılan Ürünler:
  • Yıldız Kurabiye Kalıpları (9 cm)
  • Kalp Kurabiye Kalıpları (8 cm)