SEPETİM (0)

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Fındıkları mutfak robotunda un haline gelinceye kadar iyice öğütün. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C 


Hamurun hazırlanışı:
Yumurta akı, toz şeker ve kahveyi mikserin çırpıcı uçları ile 3 dakika çırpın. Öğütülmüş fındık ve şekerli vanilini ekleyin. Unu eleyerek ilave edin ve yoğurun. Hamuru unlanmış tezgaha alıp üzerine de biraz un serptikten sonra merdane ile 7-8 mm kalınlığında açın. Değişik boyutlardaki yıldız kurabiye kalıpları ile kesin ve fırın tepsisine sıralayın. 

Glazürün hazırlanışı ve pişirme:
Yumurta akı ve pudra şekerini mikserin çırpıcı uçları ile 5 dakika çırpın. Ayrı bir kaseye karışımdan 3 yemek kaşığı alın, üzerine kakao ekleyin ve kaşık ile köpüksü yapıyı söndürmeden yavaşça karıştırın. Kurabiyelerin üzerini beyaz glazür ile kaplayın. Kakaolu glazürü pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve beyaz glazürlerin üzerine şekilli olarak sıkın. Fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika

Fırından çıkarıp soğutun ve servis yapın.

Malzemeler

Hamur:
200 g fındık
2 yumurta akı
1,5 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1,5 su bardağı un

Üzeri için:
1 yumurta akı
125 g Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao

Kullanılan Ürünler:
  • Yıldız Kurabiye Kalıpları (9 cm)