SEPETİM (0)

Hazırlanışı

İç malzemenin hazırlanışı:
Zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alıp orta ateşte ısıtın. Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar pişirin. Havuçları ekleyip arada karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dilimlenmiş kırmızıbiberleri hafif yağlanmış tavada pişirin. Aynı şekilde mantarları da hafif yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğumaya bırakın. 

Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 170°C
Alt-üst pişirme: 180°C


Unu bir kaba eleyin. Üzerine hamur kabartma tozu, margarin, yoğurt ve yumurtayı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun 1/4'ünü kenar yapmak için ayırın. Kalan hamuru tezgah üzerinde merdane ile 20x20 cm boyutlarında açın, kalıba alın ve elinizle bastırarak tabana yayın. Ayırdığınız hamuru rulo yapın ve elinizle bastırarak 3 cm yüksekliğinde kenar oluşturun. Hamurun tabanını çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.
Pişirme süresi: 15 - 20 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. İkinci pişirme işlemi için fırını kapatmayın. 

Dolgunun hazırlanışı ve pişirme:
Krema ve yumurtayı çırpma kabına alın ve mikserin çırpıcı uçları ile 1-2 dakika çırpın. Soğuyan havucu ilave edin ve kaşıkla karıştırın. Karabiber, tuz, kekik, pul biber ve 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip tekrar karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıptaki tabanın üzerine yayın. Üzerine biber ve mantarları yerleştirin, kalan kaşar peyniri rendesini serpin ve fırında pişirin.
Pişirme süresi: 20 - 25 dakika

Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Malzemeler

İç malzeme:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı rendelenmiş kuru soğan
2 adet rendelenmiş havuç
2 adet kırmızıbiber (ince dilimlenmiş)
100 g dilimlenmiş mantar
1 su bardağı krema
1 yumurta (orta boy)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1,5 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hamur:
2-2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (orta boy)

Kullanılan Ürünler:
  • Kare Kelepçeli Kalıp (24 cm)
Sanal Mağaza ürünleri ile hazırlayabileceğiniz diğer tarifler...