Zencefilli Muskatlı Kurabiye

Tereyağlı, mısır unlu baharatlı kurabiye...

Pratik
40dk
10
kişilik

Malzemeler

Hamur:
2-2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 g tereyağı
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1/2 çay bardağı mısır unu
1/2 çay kaşığı muskat rendesi
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/2 çay kaşığı tarçın

Glazür:
1-1,5 yemek kaşığı sıcak su
1 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri

Kullanılan Ürünler

Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.


Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C


Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. 

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Tereyağı ve pudra şekerini derin bir kaba alın ve yumuşayıncaya kadar yoğurun. Üzerine yumurta, şekerli vanilin, mısır unu, muskat rendesi, zencefil ve tarçını ilave edip yoğurmaya devam edin. Un karışımını azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın ve kalp kurabiye kalıpları ile farklı boyutlarda kesin. Ebat olarak daha küçük olan kalıpla kalp hamurların üzerlerine hafifçe bastırarak kalp izi yapın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10-12 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. 

Glazürün hazırlanışı:
1,5 yemek kaşığı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı kahveyi bir kaseye alıp karıştırın. Üzerine pudra şekerini ekleyip kaşık ile pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin.