Antep fıstıklı puding ile hazırlanan parfe.
Karışım:
2 poşet Dr. Oetker Antep Fıstıklı Puding
4 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı öğütülmüş Antep fıstığı
5 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Yeşil
Üzeri için:
50 g bitter çikolata
1 - 2 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı
Ön hazırlık:
Kalıbı 30 cm boyutuna ayarlayın.
Pudingin hazırlanışı:
Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetlerini boşaltın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun ve çırpma kabına alın.
Krem şanti ve parfe karışımının hazırlanışı:
Soğuk sütü bir çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile kıvam alıncaya kadar 2-3 dakika çırpın. Soğuyan pudinge hazırladığınız krem şanti, öğütülmüş antep fıstığı ve jel renklendiriciyi ilave edin. Mikserin düşük devrinde yaklaşık 1 dakika çırpın. Karışımı kalıba alın ve üzerini düzeltin. Buzdolabının derin dondurucu bölümünde en az 5-6 saat bekletin.
Servis:
Çikolatayı benmari yöntemiyle eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huni içerisine doldurun ve ucunu makas yardımıyla kesin.
Kalıbın kenarından ince bir spatula yardımı ile parfenin kalıptan ayrılmasını sağlayın ve ters çevirerek servis tabağına alın. Tarifine göre erittiğiniz çikolatayı parfenin üzerine şekilli olarak sıkın ve Antep fıstığı kırıkları ile süsleyerek, dilimleyip servis yapın.