Pıtırcık Muffinler

Mayalı hamuru minik toplar halinde yuvarlayarak hazırlanan peynirli muffinler.

Orta
40dk
24
kişilik

Malzemeler

Hamur:
2 su bardağı un
Yarım poşet Dr. Oetker Instant Maya
Yarım çay kaşığı tuz
50 g yumuşak margarin
1 su bardağı ılık süt

İç malzeme:
1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış beyaz peynir

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber

 

Kullanılan Ürünler

Instant Maya 24'lü Muffin Kalıbı

Hazırlanışı

Hamurun hazırlanışı:
Unu bir kaba eleyin, maya ve tuzu ekleyip kaşık ile karıştırın. Margarin ve ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 40 dakika bekletin.

Şekillendirme ve pişirme:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170°C

Alt-üst pişirme: 180°C

Süre sonunda mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgahta yoğurun. Hamurdan leblebi büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayın. Muffin kalıbının bölmelerine 10'ar adet yuvarlanmış hamur koyun. Üzerlerine beyaz peyniri paylaştırın ve kalan hamurları da yuvarlayıp muffin kalıplarına paylaştırın. Yumurta sarısına sütü ilave edip karıştırın, fırça yardımı ile hamurların üzerine sürün ve pişirin. Pişirme süresinin son 5 dakikasında fırının kapağını açın, üzerlerine kaşar peyniri rendesi ve toz kırmızı biber serpin ve pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarıp ılık olarak servis yapın.


Deneme Mutfağından İpuçları:
Arzuya göre mayalanan hamura şekllendirmeden önce 1 çay kaşığı pul biber ilave edebilirsiniz.

Sanal Mağaza Ürünleri ile Hazırlayabileceğiniz Diğer Tarifler