Dereotlu peynirli tuzlu kek
Hamur:
250 g tulum loru
1 demet ince doğranmış dereotu
3 yumurta (orta boy)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 su bardağı un
Üzeri için:
1 yemek kaşığı susam
Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Tulum lorunu derin bir kaba alın ve elinizle ufalayın. Üzerine dereotu, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve hamur kabartma tozunu ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Unu azar azar ilave ederek kaşıkla karıştırmaya devam edin. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltip susamları serpin ve pişirin. Pişirme süresinin 13. dakikasında kalıbı dışarı çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerini bıçakla uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin ve pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 45-50 dakika
Fırından aldığınız keki 10 dakika sonra kalıptan çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.