Sucuk, kurutulmuş domates ve peynir ile hazırlanan mayalı toplar
Hamur:
4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz şeker
100 g yumuşak margarin
2,5 çay bardağı ılık süt
1 yumurta akı
Dolgu:
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış sucuk
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış kurutulmuş domates
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
1 tatlı kaşığı kekik
Hamurun hazırlanışı:
Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine mayayı ekleyip kaşık ile karıştırın. Tuz, toz şeker, margarin, süt ve yumurta akını ilave edin ve iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.
Dolgunun hazırlanışı:
Sucuk, kurutulmuş domates, beyaz peynir rendesi ve kaşar peyniri rendesini bir kaba alıp karıştırın.
Şekillendirme ve pişirme:
Tepsiyi margarin ile yağlayın. Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini elinizde yuvarlayarak açın ve ortalarına birer yemek kaşığı dolgu malzemesi koyun. Kenarlardan ortaya doğru toplayarak kapatın, elinizde yuvarlayın ve tepsiye sıralayın. Yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı süt ile karıştırın. Hamurların üzerine sürün ve kekik serpin. 20 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C
Süre sonunda hamurları fırında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp sıcak veya soğuduktan sonra servis yapın.