Kestaneli Cheesecake

Cheesecake Yap ile hazırlanan pratik ve lezzetli bir tarif.

Orta
60dk
12
kişilik

Malzemeler

Taban:
  • 200 g yulaflı bisküvi
  • 75 g margarin
  • 2 yemek kaşığı süt
Krema:
  • 1 poşet Dr. Oetker Cheesecake Yap
  • 2 ½ su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
  • 1 ½ su bardağı yoğurt
  • 10 adet kestane şekeri (iri parçalara kırılmış)
  • 2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
Üzeri için:
  • 8 adet kestane şekeri
  • 1 poşet Dr. Oetker Glazür Bitter

Kullanılan Ürünler

Oval Pişirme Çerçevesi

Hazırlanışı

Taban:
Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Margarini kısık ateşte eritin. 2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.
Krema:
2,5 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurdu ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Kestane ve çikolata parçalarını ekleyip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Cheesecake'in üzerine bıçak ile 8'e dilimlenecek şekilde iz yapın.
Süsleme:
Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkarın, kenarından kesin ve bir kaseye boşaltın. Kestaneleri glazüre bulayıp pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Kalan glazürü pişirme kağıdından hazırlanmış huniye doldurun, ucunu makas ile kesip cheesecake'i süsleyin. Glazürü donan kestaneleri pişirme kağıdından ayırın ve cheesecake'nin üzerine, her dilime 1 adet isabet edecek şekilde sıralayın. Buzdolabına alın ve yaklaşık 2 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini açın ve cheesecake'i işaretli yerlerden dilimleyerek servis yapın.