Kapalı Pizza

El açması kat kat yufkalar arasında domatesli sos, kaşar peyniri rendesi, sucuk ve salam ile hazırlanan lezzetli bir tarif.

Pratik
40dk
3
kişilik

Malzemeler

Hamur:
1 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı tuz
2-2,5 su bardağı un


Arası için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
0,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


Açmak için:
Dr. Oetker Buğday Nişastası


Sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı su
0,5 çay kaşığı karabiber
0,5 diş sarımsak (rendelenmiş)


Dolgu:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı dilimlenmiş sosis
1 su bardağı ince dilimlenmiş sucuk
1 su bardağı ince dilimlenmiş salam
1 adet domates (küp şeklinde doğranmış)


Kalıp:
Dr. Oetker Tradition Serisi Pizza Tepsisi (Ø 28 cm)

Kullanılan Ürünler

Hamur Kabartma Tozu 15'li Buğday Nişastası Pizza Tepsisi

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 200 °C
Alt-üst pişirme: 200 °C

Hamurun hazırlanışı:
Yumurta, süt, sıvı yağ, yoğurt, hamur kabartma tozu, tuz ve unun yarısını bir kaba alın. Kalan unu azar azar ekleyerek yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 6 eşit parçaya bölün ve elinizle yuvarlayıp unlanmış tepsiye sıralayın. Üzerini kapatın ve 25 dakika bekletin.

Şekillendirme:
Sıvı yağ ve sütü bir kaba alın ve karıştırın. Tezgaha az miktarda nişasta serpin. Hazırladığınız hamurların birini alın ve kısa bir süre yoğurun. Merdane yardımı ile tepsinin kenarlarında 2-3 cm taşacak büyüklükte açın. Hamuru tepsiye yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sıvı yağlı karışımdan sürün. Az miktarda kaşar peyniri rendesi serpin. Tüm hamurları aynı şekilde açın, aralarına yağ sürüp kaşar peyniri rendesi serperek üst üste tepsiye yerleştirin.

Sosun hazırlanışı:
Domates salçasını bir kaba alın. Üzerine suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Karabiber ve sarımsak rendesini ilave edip tekrar karıştırın. Tepsideki hamurun üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Sosun üzerine kaşar peyniri rendesinin yarısını serpin. Sosis, sucuk, salam ve küp şeklinde doğranmış domatesleri sıralayıp kalan kaşar peyniri rendesini serpin. Tepsinin yanlarından taşan hamurları malzemelerin üzeri tamamen kapanacak şekilde ortaya doğru katlayın. Kalan sıvı yağlı karışımı üzerine sürün ve pişirin.


Pişirme süresi: Yaklaşık 10-15 dakika


Süre sonunda fırından çıkarın ve dilimleyerek sıcak servis yapın.

Sanal Mağaza Ürünleri ile Hazırlayabileceğiniz Diğer Tarifler