Sofralarınızın vazgeçilmezi olacak, hazırlaması oldukça pratik Pırasalı Kiş tarifi...
Hamur:
2,5-3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 g tereyağı
1 yumurta (orta boy)
2 yemek kaşığı soğuk su
0,5 çay kaşığı tuz
Dolgu:
400 g pırasa
1 adet kırmızıbiber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
0,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı krema
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3-4 dal ince doğranmış dereotu
Ön hazırlık:
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 170 °C
Alt-üst pişirme: 180 °C
Hamurun hazırlanışı ve ön pişirme:
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine tereyağı, yumurta, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Bu hamurun yarısını eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına yayın. Kalan hamuru eliniz ile bastırarak kalıbın kenarlarında 3-4 cm yüksekliğinde çerçeve yapın. Hamurun birçok yerini çatal ile delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 12-15 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını kapatmayın.
İç malzemenin hazırlanışı:
Pırasa ve biberleri ince halkalar şeklinde doğrayın. Sıvı yağ ile birlikte tavaya alın, kısık ateşte arda karıştırarak 10-12 dakika hafif kavurun. Ocaktan alın, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve 5 dakika soğutun.
Yumurta ve kremayı derin bir kaba alın ve tel çırpıcısı ile iyice çırpın. Üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri, dereotu ve hazırladığınız pırasalı biberli karışımı ilave edip kaşık ile karıştırın. Kalıplardaki tabanın üzerine dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dakika
Kişi fırından alın ve 10 dakika sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyerek sıcak servis yapın.