İnce hamur üzerinde nefis köz biber, peynir ve domatesli sos.
Üst malzeme:
5 adet kırmızıbiber
100 g mozzarella peyniri
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı küp şeklinde doğranmış beyaz peynir
1 çay kaşığı kuru fesleğen
Yarım çay kaşığı biberiye
Hamur:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 çay bardağı su
Domatesli sos:
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı su
1 tutam karabiber
Üst malzemenin hazırlanışı:
Biberleri yıkayıp kurulayın. Ocak üzerinde arada çevirerek közleyin. Tüm biberleri közledikten sonra kabuklarını soyup iri parçalara kesin. Mozzarella peynirini kare şeklinde ince olarak dilimleyin.
Hamur ve sosun hazırlanışı:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 170°C
Alt-üst pişirme: 180°C
Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Tuz, sıvı yağ ve suyu ilave edip iyice yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Merdane ile 30 cm çapında açın ve kalıbın içine yerleştirin. Sarımsağı çok ince olacak şekilde kıyın. Salça, sıvı yağ, su, karabiber ve kıyılmış sarımsağı bir kaseye alıp iyice karıştırın. Hazırladığınız sosu hamurun üzerine sürün. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını sosun üzerine yayın. Közlediğiniz biberler, mozzarella peyniri ve beyaz peyniri sıralayın. Fesleğen, biberiye ve kalan kaşar peyniri rendesini serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp dilimleyerek sıcak servis yapın.