Ev yapımı hamur ile hazırlanan mantarlı pizza tarifi.
Hamur:
Yarım tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
Yarım çay bardağı ılık su
1,5 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı ılık su
Sos için:
2 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
1 tutam toz şeker
Yarım çay kaşığı kekik
Üst malzeme:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2-3 su bardağı dilimlenmiş mantar
1 adet ince doğranmış kırmızıbiber
Ön hazırlık
Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
Hamurun hazırlanışı
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Tuz, toz şeker, sıvı yağ ve suyu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.
Sosun hazırlanışı
Rendelenmiş domates, sıvı yağ, tuz ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, kekiği ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Şekillendirme ve pişirme
Fırını belirtilen derece ayarlayıp ısınması için açın.
Turbo pişirme: 190°C
Alt-üst pişirme: 200°C
Hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp kısa süre yoğurun. Merdane ile 28 cm çapında açın ve pizza tepsisine alın. Kenarlarından 1 cm boşluk bırakarak sosu sürün. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını serpin. Mantar dilimleri ve biberleri sıralayın. Üzerine kalan kaşar peyniri rendesini serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 12-15 dakika
Fırından çıkarıp sıcak veya ılık olarak dilimleyerek servis yapın.