Bal Kabaklı Tart

Pastacı kremalı, bal kabaklı ve cevizli tart tarifi.

Orta
35dk
10
kişilik

Malzemeler

Hamur:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

Dolgu:
500 g bal kabağı
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı süt

Üzeri için:
Yarım çay bardağı iri kırılmış ceviz

Kalıp: Dr. Oetker Bicolor Serisi Tart Kalıbı 28 cm

Kullanılan Ürünler

Tart Kalıbı Hamur Kabartma Tozu 15'li Şekerli Vanilin 15'li Pastacı Kreması Vanilya Aromalı

Hazırlanışı

Bal kabaklarının hazırlanışı
Bal kabaklarını iri parçalara kesin. Bir tencereye alın, üzerine su ve toz şekeri ekleyin. Bal kabakları yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, çatal ile ezerek püre haline getirin ve soğumaya bırakın.


Hamurun hazırlanışı
Kalıbı margarin ve tereyağı ile yağlayın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.


Turbo pişirme: 160 °C
Alt-üst pişirme: 170 °C


Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve sıvı yağı ekleyip kısa bir süre daha çırpın. Un ve hamur kabartma tozunu ilave edip mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika
Fırından aldığınız tartı 5 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.


Dolgunun hazırlanışı ve servis
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kremasını ilave edin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Soğuyan tartı servis tabağına alın. Hazırladığınız kremayı tartın üzerine yayın. Üzerine bal kabağı püresini yayın. Üzerine cevizleri serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Sanal Mağaza Ürünleri ile Hazırlayabileceğiniz Diğer Tarifler