Portakallı Tart

Karamelize portakallarla servis edilen bademli kremalı tart

Orta
60dk
10
kişilik

Malzemeler

Hamur:
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1/2 su bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
50 g soğuk tereyağı-küp şeklinde kesilmiş

Dolgu:
2 yemek kaşığı iri kırılmış kabuksuz badem
1 yumurta (orta boy)
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı krema
1 su bardağı ince öğütülmüş kabuksuz badem
1/2 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
2 yemek kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:
2 adet portakal
1 yemek kaşığı toz şeker

Kullanılan Ürünler

Hamur Kabartma Tozu 15'li Şekerli Vanilin 15'li Düz Tabanlı Kelepçeli Kalıp Sıvı Aroma Verici – Vanilya

Hazırlanışı

Hamurun hazırlanışı:
Unu derin bir kaba eleyin, üzerine hamur kabartma tozu, şekerli vanilin ve toz şekeri ekleyip kaşık ile karıştırın. Un karışımının ortasını havuz şeklinde açın. İçine yumurta ve tereyağı parçalarını koyup sert bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
Kalıbı margarin ile iyice yağlayın ve tabanına biraz un serpin, unun fazlalığını almak için kalıbı ters çevirip silkeleyin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.


Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C

Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın. Kalıbın tabanına ve kenarlarına, 2-3 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturacak şekilde elinizle bastırarak yayın. Hamuru birçok yerinden çatal ile delin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8-10 dakika

Tart tabanını fırından çıkarın ve fırını kapatmayın.

Dolgunun hazırlanışı:
Tartın üzerine 2 yemek kaşığı badem kırığını serpin.Yumurta ve toz şekeri mikserin çırpıcı uçları ile 4 dakika çırpın. Krema, ince öğütülmüş badem, vanilya aroması, limon suyu ve limon kabuğu rendesini de ekleyip yüksek devirde 1 dakika daha çırpın. Badem serpilmiş tartın üzerine hazırladığınız kremayı döküp yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 13-15 dakika

Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Kenarlarını spatula ile ayırıp kalıbın kelepçesini açın, tartı servis tabağına alın. Buzdolabında en az 1 saat bekletin. 

Portakalların hazırlanışı ve servis:
Portakalların dış yüzeyini rendenin ince tarafı ile turuncu kısımları gidinceye kadar hafif rendeleyin. Daha sonra portakalları halkalar şeklinde kesin. Bu halkaların her birini üçgen şeklinde 6'ya kesin. Yapışmaz yüzeyli geniş bir tavaya alın ve üzerlerine toz şeker serpin. Karamel rengi oluncaya kadar orta ateşte arkalı önlü çevirerek pişirin. Ocaktan alıp bir tabağa sıralayın. Servisten önce portakalları tartın üzerine sıralayın.

 

Sanal Mağaza Ürünleri ile Hazırlayabileceğiniz Diğer Tarifler