Bu bir sihir olmalı...
Hamur:
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yumurta (orta boy)
125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 yemek kaşığı süt
1 tutam tuz
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı fındık kırığı
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için:
2 su bardağı frenk üzümü
2 su bardağı böğürtlen
1 su bardağı yaban mersini (blueberry)
2 yemek kaşığı toz şeker
Mereng için:
2 yumurta akı
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Süslemek için:
Yarım su bardağı badem-bütün
Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C
Hamurun hazırlanışı:
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta, tereyağı, pudra şekeri, süt, tuz ve şekerli vanilini çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2 dakika çırpın. Üzerine unu ekleyip orta devirde 1 dakika çırpın. Fındıkları ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Hamuru tart kalıbına yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından alıp 5-10 dakika bekletin, kalıptan ters çevirerek çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.
Dolgu:
Tart tabanını pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, daha sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Portakal kabuğu rendesini ilave edip kaşıkla karıştırın ve tartın çukur kısmına yayın.
Frenk üzümü, böğürtlen, yaban mersini ve toz şekeri bir tencereye alın. Arada karıştırarak 8-10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp 5-10 dakika bekletin ve suyunu almadan taneleri kaşık ile kremanın üzerine sıralayın.
Mereng:
Fırını ızgara ayarında 220°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Düşük devirde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Krema sıkma torbasına doldurup tartın üzerine şekilli olarak sıkın. Fırının en üst rafına koyun, kapağı tam kapatmadan merengler karamel rengi oluncaya kadar bekletin. Fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.
Süsleme ve servis:
Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip kabuklarını soyun. Bıçak ile ikiye bölün, fırın tepsisine sıralayın ve 160°C'ye ısıtılmış fırında renkleri pembeleşinceye kadar bekletin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Merengin üzerine bademleri sıralayıp dilimleyerek servis yapın.