Lorlu Limonlu Tart

Limon kremalı, merengli tart.

Pratik
40dk
6
kişilik

Malzemeler

Hamur:
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 g yumuşak margarin
Yarım çay bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Limonlu krema:
50 g tatlı lor peyniri
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı krema

Islatmak için:
1 çay bardağı süt


Üzeri için:
2 yumurta akı
1 tutam tuz
Yarım su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığı limon suyu

 

Kullanılan Ürünler

Hamur Kabartma Tozu 15'li Şekerli Vanilin 15'li Tart Kalıbı Pudra Şekeri

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin, toz şeker, yumurta ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Un karışımını ilave edin ve 1-2 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın.

Limonlu krema:
Lor, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve kremayı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Tartın iç kısmını süt ile ıslatın. Üzerine hazırladığınız limonlu kremayı yayın.

Merengin hazırlanışı:
Fırını 180° derecede ızgara bölümünü açın. Yumurta akı ve tuzu bir çırpma kabına alın. Temiz mikser uçları ile, yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Pudra şekeri ve limon suyunu azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu karışımı yıldız uçlu sıkma tormasına doldurun tatlının üzerine cevizden biraz küçük boyutlarda tatlının üzerini kaplayacak şekilde sıkın. Fırının üst rafında 10-15 dakika pembeleşinceye kadar bekletin.

Süre sonunda fırından çıkarın. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletin daha sonra buzdolabında 1 saat kadar soğutun, dilimleyerek servis yapın.

Sanal Mağaza Ürünleri ile Hazırlayabileceğiniz Diğer Tarifler