Bisküvili, çikolatalı tabanlı, pudingli karamel soslu tart.
Bisküvili taban:
190 g yulaflı bisküvi
Yarım çay bardağı yulaf ezmesi
Yarım çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
Yarım çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Yarım çay bardağı ince kırılmış ceviz
50 g eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı bal
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1,5 su bardağı süt
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos
1 yemek kaşığı iri kırılmış ceviz
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
Kalıp:
Dr. Oetker Tradition Serisi Mini Tart Kalıbı 22 cm
Tabanının hazırlanışı:
Yulaflı bisküvileri mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. Yulaf ezmesi, çikolata parçaları, kuru üzüm ve cevizleri ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip kaşıkla alttan üste doğru karıştırın. Süt ve balı eriyinceye kadar ayrı bir kasede karıştırıp bisküvilerin üzerine ekleyin. İyice karıştırıp kalıba alın ve kaşığın tersi ile bastırarak tabanına yayın. Buzdolabında 3 saat bekletin.
Dolgunun hazırlanışı:
Sütü bir tencereye alın ve üzerine puding poşetinin boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Buzdolabındaki tart tabanını kalıbın yanlarından esneterek çıkarın ve ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine soğumuş olan pudingi yayın. Buzdolabında 2 saat daha bekletin.
Süsleme ve servis:
Karamel sosu üzerine yayın. Ceviz ve çikolata parçaları ile tartın üzerini süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.