Cheesecake yap ve bitter çikolatalı puding ile hazırlanan cheesecake tarifi...
Taban:
250 g yulaflı bisküvi
1 çay bardağı kurutulmuş turna yemişi (cranberry)
1/2 çay bardağı öğütülmüş fındık
100 g margarin
2 yemek kaşığı süt
Krema:
1 poşet Dr. Oetker Cheesecake Yap
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1,5 su bardağı yoğurt
200 g çekirdeksiz vişne
Puding:
1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
Süslemek için:
40 g bitter çikolata
vişne
Tabanın hazırlanışı:
Bisküvileri mutfak robotunda öğütüp derin bir kaba alın. Cranberry'leri bıçak ile küçük küpler şeklinde kesin. Öğütülmüş fındıklarla birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Margarini kısık ateşte eritin. 2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvili karışıma ilave edin. Kaşık ile iyice karıştırın ve kalıba alın. Kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.
Kremanın hazırlanışı:
2,5 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurdu ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Vişneleri ekleyip kaşık ile yavaşça karıştırın. Bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin.
Pudingin hazırlanışı:
2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp üzerine çikolata parçalarını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Pudingi sürekli karıştırarak soğutun. Cheesecake'in üzerine yayın, tekrar buzdolabına alın ve 1-2 saat daha bekletin.
Süsleme ve servis:
Cheesecake'i bir spatula yardımı ile kalıptan sıyırarak ayırın. Kalıbı açıp servis tabağına alın. Çikolatanın yüzeyinden bıçak yardımı ile sıyırarak ince rulolar çıkarın. Cheesecake'in üzerini çikolata ve vişne ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.