Kayısı Soslu Cheesecake

Kayısı soslu, labne peyniri, süzme yoğurt ve krema ile hazırlanan cheesecake tarifi

Zor
60dk
10
kişilik

Malzemeler

Taban:
1/2 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1/2 su bardağı yulaf ezmesi
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 su bardağı öğütülmüş ceviz
1/2 tatlı kaşığı tarçın
6 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı limon suyu

Dolgu:
300 g labne peyniri
1 su bardağı süzme yoğurt
1/2 su bardağı krema
1/2 su bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1/2 çay kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası

Üzeri için:
5-6 adet kayısı
1 su bardağı su
1/2 çay bardağı toz şeker

Kullanılan Ürünler

Oval Pişirme Çerçevesi Hamur Kabartma Tozu 15'li Şekerli Vanilin 15'li Sıvı Aroma Verici – Vanilya Mısır Nişastası

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıbı 26 cm boyutuna ayarlayın ve margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdı serdiğiniz düz tabanlı fırın tepsisine yerleştirin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme : 170°C
Alt-üst pişirme: 180°C 


Tabanın hazırlanışı:
Tam buğday unu, hamur kabartma tozu, yulaf ezmesi, esmer şeker, süt, sıvı yağ, öğütülmüş ceviz, tarçın, kuru kayısı, şekerli vanilin ve limon suyunu derin bir kaba alın. Tahta kaşık yardımı ile karıştırıp kalıba alın ve üzerini düzeltin. 

Kremanın hazırlanışı:
Labne peyniri ve süzme yoğurdu çırpma kabına alın, pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar mikserin çırpıcı uçları ile 1 dakika çırpın. Krema, toz şeker, yumurta, vanilya aroması ve mısır nişastasını ekleyip 1 dakika daha çırpın. Kalıptaki tabanın üzerine dökün ve üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince servis tabağına alın ve çerçeve kalıbı çıkarın. Cheesecake'i buzdolabına alın ve 4-5 saat bekletin. 

Kayısı sosu:
Kayısıların çekirdeklerini ayıklayıp iri parçalara kesin. Küçük bir sos tenceresine alıp su ve toz şeker ile birlikte orta ateşte kayısılar yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alın, bekletmeden ince tel süzgeçten geçirerek pürüzsüz hale getirin. Tekrar tencereye alın, orta ateşte kıvam alıncaya kadar 7-8 dakika kaynatın. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın.
Cheesecake'in üzerine kayısılı sosu dökün ve dilimleyerek servis yapın.

Sanal Mağaza Ürünleri ile Hazırlayabileceğiniz Diğer Tarifler