Lavantalı Cheesecake

Lavanta çiçeği ilavesi ile hazırlanan aromatik ve lezzetli cheesecake tarifi.

Orta
40dk
12
kişilik

Malzemeler

Taban:
200 g yulaflı bisküvi
Yarım su bardağı öğütülmüş badem
75 g tereyağı
2 yemek kaşığı süt

Krema:
2,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1,5 - 2 tatlı kaşığı lavanta çiçeği (kurutulmuş)
2 yemek kaşığı dondurulmuş yaban mersini (blueberry)
1 poşet Dr. Oetker Cheesecake Yap
1.5 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
1 - 2 tutam lavanta çiçeği (kurutulmuş)

Üzeri için:
Yarım çay bardağı dondurulmuş yaban mersini (blueberry)
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 su bardağı toz şeker
4,5 çay bardağı su

 

Kullanılan Ürünler

Düz Tabanlı Kelepçeli Kalıp Cheesecake Yap Mısır Nişastası

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kremada kullanılacak olan 2,5 su bardağı sütün içine 1,5-2 tatlı kaşığı lavanta çiçeğini koyun, karıştırıp buzdolabına alın ve 1 saat bekletin. Süre sonunda süzün.

Tabanın hazırlanışı:
Bisküvileri mutfak robotunda öğütüp derin bir kaba alın. Üzerine öğütülmüş bademleri ekleyip karıştırın. Tereyağını kısık ateşte eritin. 2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.

Kremanın hazırlanışı:
Hazırladığınız 2,5 su bardağı lavantalı soğuk sütü bir çırpma kabına alın. 2 yemek kaşığı yaban mersinini çatal ile iyice ezip süte ekleyin. Üzerine cheesecake yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurdu ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Üzerine badem ve 1-2 tutam lavanta çiçeğini ekleyip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin.

Üzerinin hazırlanışı:
Yarım çay bardağı yaban mersinini çatal ile ezerek püre haline getirin. Küçük bir tencereye alın, üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyin ve orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. 5 dakika bekletin ve suyunu kullanmak üzere süzün. Mısır nişastası ve toz şekeri bir tencereye alın ve kaşık ile karıştırın. Süzdüğünüz yaban mersinli sudan yarım çay bardağı alıp nişastanın üzerine ekleyin. Üzerine 4,5 çay bardağı suyu da ekleyin. Kaşık ile iyice karıştırın ve orta ateş üzerinde pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp karıştırarak 10 dakika soğutun. Cheesecake'in üzerine yayın, buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.

Servis:
Kalıbın kelepçesini açın ve cheesecake'i servis tabağına alın. Arzuya göre lavanta çiçeği dalı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Sanal Mağaza Ürünleri ile Hazırlayabileceğiniz Diğer Tarifler