Vanilyalı puding, krema ve süzme yoğurt ile hazırlanan karamel soslu cheesecake.
Taban:
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı toz şeker
50 g tereyağı
1 yumurta (orta boy)
Krema:
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu
1 su bardağı krema
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
500 g süzme yoğurt
2 yumurta akı
1/2 çay bardağı toz şeker
Karamel:
2 poşet Dr. Oetker Hazır Karamel Sos
Hamurun hazırlanışı:
Unu hamur kabartma tozu ile karıştırıp eleyin. Üzerine toz şeker, tereyağı ve yumurtayı ilave edip iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabına alın ve 30 dakika bekletin.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C
Şekillendirme ve pişirme:
Hamuru buzdolabından çıkarıp iki eşit parçaya bölün. Yarısını kalıbın tabanına yayın ve çatal ile bir çok yerinden delin. Kalan hamura 1 yemek kaşığı un ilave edip yoğurun, elinizle bastırarak kalıbın kenarlarına 4-5 cm yüksekliğinde çerçeve oluşturun ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın ve fırını kapatmayın.
Kremanın hazırlanışı ve pişirme:
Yumurta sarıları, toz şeker ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve kremayı ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Toz halindeki pudingi ve süzme yoğurdu ekleyip orta devirde 1 dakika çırpın. Ayrı bir çırpma kabına yumurta aklarını ve yarım çay bardağı toz şekeri koyun. Mikser ile 2-3 dakika çırpın. Diğer karışıma ekleyin ve kaşık ile hafifçe karıştırın. Soğuyan tabanın üzerine dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin.
Servis:
Cheesecake'i buzdolabından çıkarın. İnce bir spatula yardımı ile kalıbın kenarından cheesecake'in ayrılmasını sağlayın. Kelepçesini açın ve servis tabağına alın. Üzerine karamel sosu dökün. Dilimleyerek servis yapın.