Kuru Üzümlü Örgü Çörek

Kalıpta halka şeklinde pişen tereyağlı, kuru üzümlü paskalya çöreği.

Orta
20dk
10
kişilik

Malzemeler

Hamur:
4,5-5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yumurta (orta boy)
1 yumurta akı
125 g eritilmiş tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
2 yemek kaşığı fındık kırığı

 

Kullanılan Ürünler

Çift Tabanlı Kelepçeli Kalıp Instant Maya Şekerli Vanilin 15'li

Hazırlanışı

Hamurun hazırlanışı:
Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Toz şeker, şekerli vanilin, yumurta, yumurta akı, eritilmiş tereyağı ve ılık sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40 dakika bekletin.

Şekillendirme pişirme:
Kalıba dilimli tabanı takın ve margarin ile yağlayın. Mayalanan hamuru tezgaha alın. Limon kabuğu rendesi ve kuru üzümü ilave edip yoğurun. 3 eşit parçaya bölün ve her birini 50 cm uzunluğunda rulo şeklinde uzatın. Rulo hamurları saç örgüsü şeklinde örün. İki ucunu birleştirerek simit şekline getirin ve kalıbın içine yerleştirin. Yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı sütü karıştırıp hamurun üzerine sürün. Fındık kırığını serpin ve 20 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

Süre sonunda fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Paskalyayı kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.