Tahinli Fındıklı Çörek

Orta
30dk
10
kişilik

Malzemeler

Hamur:
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
3 yemek kaşığı ılık süt
2,5-3 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
50 g oda sıcaklığında tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yumurta
1 çay bardağı ılık süt


Dolgu:
2-3 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı fındık kırığı
2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:
1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker


Kalıp:
Dr. Oetker Profi Serisi Dikdörtgen Kek Kalıbı (25 cm)

Kullanılan Ürünler

Dikdörtgen Kek Kalıbı Aktif Maya Şekerli Vanilin 15'li

Hazırlanışı

Ön hazırlık
Mayayı bir kaseye alın ve üzerine 3 yemek kaşığı ılık sütü ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

Hamurun hazırlanışı
Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Toz şeker, tereyağı, şekerli vanilin, yumurta ve ılık sütü ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

Şekillendirme ve pişirme
Kalıbı tereyağı veya margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Turbo pişirme: 170°C
Alt-üst pişirme: 180°C

Fındık kırığı ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın.


Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 30 cm çapında açın. Üzerine tahini kaşık ile gezdirerek döküp, kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak yayın. Şekerli fındıklı karışımı her tarafına eşit gelecek şekilde serpin ve rulo şeklinde sarın. Rulo hamuru kalıbın içine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını sürün ve bıçak ile hamurun üzerine 0,5 cm derinliğinde çizgiler yapın. Üzerine toz şeker serpin, 20 dakika bekletin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dakika

Fırından alın ve 10 dakika sonra kalıptan çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.