Patatesli Mayalı Çörek

Patatesli - kaşarlı mayalı çörek

Orta
60dk
12
kişilik

Malzemeler

Hamur:
3,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tutam tuz
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı ılık süt

İç malzeme:
2-3 adet orta boy patates
1 çay bardağı krema
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı kekik
1 adet ince doğranmış taze soğan
1/2 demet ince doğranmış maydanoz

Sürmek için:
25 g yumuşak margarin

Üzeri için:
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kalıp:

Bicolor Serisi Çift Tabanlı Kelepçeli Kalıp 26X8 cm

 

Kullanılan Ürünler

Çift Tabanlı Kelepçeli Kalıp Instant Maya

Hazırlanışı

Hamurun hazırlanışı:
Unu derin bir kaba eleyin, mayayı ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, margarin ve ılık sütü ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 40 dakika bekletin. 

İç malzemenin hazırlanışı:
Patateslerin kabuklarını soyup yumuşayıncaya kadar kaynatın. Sudan alıp püre haline getirin ve 5-10 dakika soğumaya bırakın.
Soğuyan püreye kremayı ilave edin ve kaşık yardımı ile karıştırın. Üzerine zeytinyağı, kaşar peyniri ve tuzu ilave edip tekrar karıştırın. Karabiber, pul biber, kekik, taze soğan ve maydanozu ekleyip hafifçe karıştırın. Kalıba dilimli taban takın ve margarin ile yağlayın. 

Şekillendirme ve pişirme:
Mayalanan hamuru tezgah üzerine alıp kısa bir süre yoğurun. Hamuru merdane ile 30-35 cm uzunluğunda ve 20 cm genişliğinde oval şekilde açın. Üzerine margarin sürün ve hazırladığınız iç malzemeyi kaşık yardımı ile yayın. Rulo şeklinde sarın ve halka şekli vererek kalıba yerleştirin. Üzerini kapatın ve 20-25 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 170°C
Alt-üst pişirme: 180°C 


Pişirme ve servis:
Süre sonunda kalıbı fırının orta rafına yerleştirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika

Fırından alıp 5 dakika sonra kalıptan çıkarın soğutma teli üzerine alın. Servisten önce ters çevirerek fırın tepsisine alın. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin ve tekrar fırına alın. Üzeri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika bekletin. Fırından çıkarıp ılık servis yapın.