Mayalı Burgu Kek

Fındık dolgulu mayalı burgu kek.

Pratik
40dk
12
kişilik

Malzemeler

Hamur:
4-4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı toz şeker
2 yumurta (orta boy)
1,5 su bardağı ılık süt
50 g tereyağı (oda sıcaklığında)


Dolgu:
25 g Dr. Oetker Gourmet Kakao
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 - 3 yemek kaşığı su
1 çay bardağı fındık kırığı

Kullanılan Ürünler

Dikdörtgen Kek Kalıbı Instant Maya Şekerli Vanilin 15'li Pudra Şekeri Gourmet Kakao

Hazırlanışı

Hamurun hazırlanışı:
3,5 su bardağı unu bir kaba alın. Üzerine mayayı ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Şekerli vanilin, toz şeker, yumurta ve ılık sütü üzerine ekleyin. Yoğurarak çok yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin. Süre sonunda mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın, kısa bir süre yoğurun ve tereyağını hamurun ortasına koyun. İçe doğru katlayarak yoğurun. Pürüzsüz ve ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamuru tekrar kaba alın, üzerini kapatın ve 10 dakika daha bekletin.


Şekillendirme ve dolgu:
Kalıbı margarin ile yağlayın.

Kakao, pudra şekeri ve suyu bir kaseye alıp iyice karıştırın.

Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 35x35 cm boyutlarında açın. Üzerine hazırladığınız kakaolu karışımı sürün ve fındıkları serpin. Bıçak ile hamuru 2 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesin. Şeritlerden birini alın, iki uçtan zıt yönlere çevirerek burgu yapın. Şeridi ortadan ikiye kesin ve kalıbın içine yerleştirin. Kalan şeritleri aynı şekilde hazırlayıp kalıbın içine üst üste sıralayın. Kalıbın üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Turbo pişirme: 170 °C
Alt-üst pişirme: 180 °C

Süre sonunda kalıbı fırına alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dakika


Fırından alın ve 5 dakika sonra kalıptan çıkarın. Soğutun ve dilimleyerek servis yapın.