Limon peltesi ile hazırlanan tart.
Taban:
24 adet kedidili bisküvi
25 g margarin
1 çay bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
Limonlu karışım:
10 adet taze nane yaprağı
1,5 su bardağı limon suyu
3,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı Dr. Oetker Mısır Nişastası
Ön hazırlık:
Kalıbı 24x24 cm boyutuna ayarlayın ve uygun boyutlarda düz tabanlı bir servis tabağına alın.
Tabanın hazırlanışı:
Kedidili bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Margarini kısık ateşte eritin. Süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Limon kabuğu rendesini ilave edip karıştırın ve kalıba alın. Kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın. Buzdolabına alın.
Limonlu karışım:
Naneleri ince şekilde kesin. Limon suyu, su, toz şeker, limon kabuğu rendesi ve nişastayı bir tencereye alın ve 1 dakika karıştırın. Süre sonunda tencereyi ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Naneleri ilave edip arada karıştırarak 1-2 dakika soğutun. Süre sonunda hazırladığınız tabanın üzerine döküp yayın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Servis:
Kalıbı yanlardan genişletin ve çıkarın. Tartı dilimleyerek servis yapın.