Puding Güneşi

Vanilyalı puding, taze sıkılmış portakal suyu ve kakaolu puding ile hazırlanan iki renkli gülümseyen güneş tarifi.

Pratik
40dk
16
kişilik

Malzemeler

Puding:
2 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
3 su bardağı süt
10 adet sade petit beurre bisküvi
2 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
5 su bardağı süt

Süslemek için:
Yarım su bardağı iri kırılmış fındık

 

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıbı su ile çalkalayın. Petit beurre bisküvileri mutfak robotunda öğütün.

Pudinglerin hazırlanması:
Portakal suyu ve 3 su bardağı sütü bir tencereye alın. Üzerine vanilyalı pudingleri boşaltın ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Süre sonunda ocaktan alın ve yarısını kalıba dökün. Üzerine öğüttüğünüz bisküvilerin 1/3'ünü serpin ve kalan pudingi dökün. Üzerine kalan bisküvilerin yarısını serpin. Kakaolu pudingi süt ile aynı şekilde pişirin. Ocaktan alın, yarısını kalıba dökün, bisküvileri serpin ve en üste kalan pudingi yayın. Kalıbı soğutma teli üzerine alın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alın ve en az 4-5 saat bekletin.

Servis:
Süre sonunda kalıbı buzdolabından çıkarın. İnce spatula ile kalıbın kenarından pudingin ayrılmasını sağlayın. Servis tabağına ters çevirin ve kalıbı yavaşça çıkarın. Fındık kırıklarını güneşin kenarlarına serpin. Dilimleyerek servis yapın.