Sürpriz Futbol Topları

Şekerlemelerle doldurulmuş futbol topu şeklinde kurabiyeler.  

Zor
80dk
6
kişilik

Malzemeler

Hamur:
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
100 g margarin
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
Şekerlemeler için:
1 çay bardağı krema
50 g sütlü çikolata
1 paket yulaflı bisküvi (öğütülmüş)
3 adet ince doğranmış kuru kayısı
2 yemek kaşığı öğütülmüş fındık
1 poşet Dr. Oetker Bitter Glazür
1 paket Dr. Oetker Pasta Süsü Şekerli Çubuk

Süslemek için:
1 paket Dr. Oetker Süsleme Glazürü
40 g bitter çikolata
 

Hazırlanışı

Hamurun hazırlanışı:
Unu derin bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Üzerine margarin, yumurta sarısı ve suyu ekleyip yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

Şekillendirme ve pişirme:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Hamuru buzdolabından çıkarıp 12 eşit parçaya bölün ve elinizle yuvarlayın 6 parçasını streç filme sarıp, tekrar buzdolabına koyun. Hamurların her birini elinizle hafifçe incelterek açın, daha sonra elinizle hafif bastırarak kalıpların içlerine yayın. Çatal ile birçok yerinden delin ve kalıbıyla birlikte buzdolabında 30 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C

Süre sonunda kalıbı buzdolabından çıkarın ve fırının orta rafında pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Daha sonra kurabiyeleri kalıptan çıkarın. Kalıbı tekrar margarin ile yağlayın. Kalan 6 parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın. 30 dakika buzdolabında bekletip pişirin.

Şekerlemelerin hazırlanışı:
Kremayı küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. 10 dakika bekletip üzerine öğütülmüş bisküvi, kayısı ve öğütülmüş fındığı ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Buzdolabında 1 saat bekletin.

Glazür poşetini kaynatılmış ve 1-2 dakika soğumaya bırakılmış suya koyup 5 dakika bekletin. Sudan maşa ile çıkarın. Kenarından makas ile kesin ve bir kaseye boşaltın. Pasta süsünü geniş bir tabağa boşaltın. Şekerlemeleri glazüre bulayıp çatal yardımı ile çıkarın, pasta süsü tabağına alın, bulayıp çıkarın. Pişirme kağıdı üzerine sıralayın ve buzdolabına alın.

Süsleme ve servis:
Süsleme glazürü tüpleri ile kurabiyelerin dış kısımlarındaki çizgilerin üzerinden geçin. Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin çizgilerin iç kısımlarından bir kaçını doldurun. Glazürler ve çikolatalı kısımlar donunca topların içine şekerleme doldurun. Yarım küreleri birbirine yapıştırmak için aralarına glazür sıkın ve üst üste koyun.