Çilek jelli, Antep fıstığı kaplamalı kremalı pasta
Hamur:
1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
4 yumurta (orta boy)
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
125 g yumuşak margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay bardağı iri kırılmış fındık
Dolgu:
1 paket Dr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağı sıcak su
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Islatmak için:
1 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Yumurta ve toz şekeri mikserin çırpıcı uçları ile beyazlaşıncaya kadar, yaklaşık 3 dakika çırpın. Üzerine süt, margarin, sıvı yağ, şekerli vanilin ve sade kek un karışımını ilave edin, önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Fındıkları ekleyin ve mikserin düşük devrinde 10-15 saniye çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 55 - 60 dakika
Fırından çıkarın. 5 dakika sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Jelin hazırlanışı:
2,5 su bardağı kaynamış suyu bir karıştırma kabına boşaltın. Üzerine jel toz karışımını ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız jeli 22x22 cm boyutlarındaki kalıba dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve donuncaya kadar bekletin.
Şekillendirme ve dolgu:
Dondurduğunuz jelden küçük yıldız şeklindeki kalıpla 5 adet yıldız çıkarın ve buzdolabına alın. Kalan jelleri küp şeklinde kesin. Krem şanti ve soğuk sütü çırpma kabına alın. Önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Soğuyan keki enlemesine üçe kesin. Alt katını servis tabağına alın ve süt ile ıslatın. Üzerine bir miktar krem şanti sürün. Üzerine küp jellerden aralıklı sıralayın ve jellerin üzerine tekrar krem şanti sürün. İkinci kat keki üzerine alın. İşlemi tekrarlayın. En üste son kat keki koyun ve kalan süt ile ıslatın.
Kaplama ve süsleme:
50 g yumuşak margarini çırpma kabına alın ve 1 dakika çırpın. Üzerine 1,5 su bardağı soğuk süt ve pasta kremasını ilave edip önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına 2 yemek kaşığı krema koyun ve buzdolabında bekletin. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın. Antep fıstığı kırıklarını üzerine serperek her tarafına yapışmasını sağlayın. Ayırdığınız kremadan pastanın üzerine 5 adet yıldız sıkın ve yıldız şeklindeki jelleri koyun.
Buzdolabında 1-2 saat soğutup dilimleyerek servis yapın.