Çikolatalı Bademli Pasta

Yoğun çikolata lezzetini sevenler için ideal bir pasta.

Orta
40dk
8
kişilik

Malzemeler

Hamur:
100 g bitter çikolata
100 g tereyağı
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
3 yumurta (orta boy)
Yarım su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Çikolatalı karışım:
1,5 çay bardağı krema
150 g bitter çikolata
Yarım çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

 

 

Kullanılan Ürünler

Hamur Kabartma Tozu 15'li Şekerli Vanilin 15'li Düz Tabanlı Kelepçeli Kalıp Kakao

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C

Hamurun hazırlanışı:
Çikolata ve tereyağını bir kaba alın ve benmari yöntemi ile eritin. Soğuması için 10 dakika bekletin. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş çikolatalı tereyağı ve un karışımını ekleyin. Mikser ile orta devirde 1 dakika çırpın. Hamuru hazırladığınız kalıba dökün, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Çikolatalı karışım:
Kremayı kısık ateşte ısıtın, kaynamaya başladığında ocaktan alın ve bekletmeden 150 g çikolatayı ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında bekletin.

Şekillendirme ve servis:
Keki kalıptan çıkarın. Üstte oluşan bombeli kısmı kesip çıkarın. Ortadan enlemesine ikiye kesin ve alt katını servis tabağına alın. Üzerine çikolatalı karışımdan 2 yemek kaşığı yayın, bademleri serpin ve ikinci kat keki kapatın. Çikolatalı karışım ile pastanın her tarafını kaplayın. Kalan çikolatalı karışımı krema sıkma torbasına doldurup buzdolabında 5 dakika bekletin ve pastayı süsleyin. Buzdolabında 3 saat bekletin.

Pastayı buzdolabından çıkarıp 5 dakika bekletin ve dilimleyerek servis yapın.


Deneme Mutfağından İpuçları:
* Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.