Yaban Mersinli Antep Fıstıklı Kek

Antep fıstığı ve yaban mersinli dolgulu pratik kek tarifi.

Pratik
35dk
10
kişilik

Malzemeler

Dolgu:

1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini (blueberry)

1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

1 su bardağı öğütülmüş Antep fıstığı

2 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri

1 yemek kaşığı süt

Hamur:

2,5 su bardağı un

1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Yarım çay bardağı süt

225 g oda sıcaklığında tereyağı

Üzeri için:

Yarım su bardağı yaban mersini (blueberry)

1,5 çay bardağı su

Yarım çay bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası

1-2 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı

Kullanılan Ürünler

Dilimli Derin Kek Kalıbı Hamur Kabartma Tozu 15'li Şekerli Vanilin 15'li Pudra Şekeri Mısır Nişastası

Hazırlanışı

Dolgunun hazırlanışı

Yaban mersinleri mutfak robotuna alın. Üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekerini ilave edin ve karıştırarak püre haline getirin.

Öğütülmüş Antep fıstıklarını bir kaseye alın, pudra şekeri ve sütü ekleyip iyice karıştırın. 

Hamurun hazırlanışı


Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın. 

Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C


Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikser ile yüksek devirde 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, süt ve tereyağını ilave edip 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyip düşük devirde 1-2 dakika çırpın. Hamurun 1/5'ini kalıba alın. Yaban mersinli karışımın yarısını üzerine yayın. Aynı miktarda hamur koyup Antep fıstıklı karışımı hamurun üzerini kaplayacak şekilde eliniz ile serpin. Aynı sıra ile devam ederek en üste hamur gelecek şekilde kalıba kat kat doldurun. Çatal yardımı ile kenardan dibe doğru spiraller çizin. Fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 45-50 dakika


Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.

Süsleme ve servis

Yaban mersini ve suyu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 4-5 dakika daha kaynatın. Süre sonunda suyunu süzgeç ile süzüp elde ettiğiniz yaban mersini suyunu tekrar tencereye alın. Üzerine toz şeker ve nişastayı ekleyip topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

Sosu kekin üzerine yayın. Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.