Yaban Mersinli Soğuk Pasta

Vanilyalı puding ve yaban mersini ile hazırlanan kakaolu kek tabanlı soğuk pasta.

Orta
40dk
8
kişilik

Malzemeler

Taban:
40 g bitter çikolata
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
50 g yumuşak margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Krema:
1,5  çay bardağı dondurulmuş yaban mersini (blueberry)
2,5  su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1/2 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2-3 yemek kaşığı dondurulmuş yaban mersini (blueberry)

Yaban mersinli sos:
1,5 çay bardağı dondurulmuş yaban mersini (blueberry)
2 yemek kaşığı toz şeker

Kullanılan Ürünler

Hamur Kabartma Tozu 15'li Şekerli Vanilin 15'li Puding Vanilyalı Krem Şanti Sade Düz Tabanlı Kelepçeli Kalıp Kakao

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C 


Tabanın hazırlanışı ve pişirme:
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve 10 dakika bekletin. Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırıp eleyin. Margarin, toz şeker, yumurta, şekerli vanilin ve eritilmiş çikolatayı ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine un karışımını ekleyip orta devirde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 12 - 15 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. 

Kremanın hazırlanışı:
1,5 çay bardağı yaban mersinini mutfak robotunda püre haline getirin. Tencereye alıp üzerine 2,5 su bardağı sütü ve pudingi ekleyin. Kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Yarım su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2-3 dakika çırpın. Üzerine soğumuş pudingi ekleyip kısa bir süre daha çırpın. 2-3 yemek kaşığı yaban mersinini ilave edip kaşık ile karıştırın. Kalıptaki tabanın üzerine döküp üzerini düzeltin ve streç film ile kapatın. Buzdolabının dondurucu bölümünde 4-5 saat bekletin. 

Yaban mersinli sos:
Yaban mersini ve toz şekeri küçük bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve sos kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 7-8 dakika kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

Süsleme ve servis:
Pastayı dondurucudan çıkarıp 15 dakika bekletin. Kalıbın kenarından spatula yardımı ile sıyırıp kalıptan ayrılmasını sağlayın. Kelepçesini açıp servis tabağına alın Üzerine sosu döküp bekletmeden dilimleyerek servis yapın.