Tahin Soslu İncirli Kek

Kuru incir, kuru üzüm, ceviz ile hazırlanan tahinli soslu kek

Orta
40dk
10
kişilik

Malzemeler

Hamur:
3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
1,5 tatlı kaşığı tarçın
175 g yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
4 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı küp şeklinde doğranmış kuru incir
1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Üzeri için:
1 çay bardağı tahin
2 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı iri kırılmış ceviz

Kullanılan Ürünler

Hamur Kabartma Tozu 15'li Şekerli Vanilin 15'li Dilimli Derin Kek Kalıbı

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C


Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine öğütülmüş ceviz ve tarçını ilave edip kaşık ile karıştırın. Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla yumurta, şekerli vanilini ve sütü ilave edin. 2 dakika daha çırpın. Hazırladığınız cevizli un karışımını ilave edin ve düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamurun 1/3'ünü kalıba dökün, üzerini düzeltip kuru incir ve üzümlerin yarısını sıralayın. Üzerine kalan hamurun yarısını yayın, kalan incir ve üzümleri sıralayın. En üste kalan hamuru yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40-45 dakika

Fırından aldığınız keki 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. 

Tahinli sos ve servis:
Tahin, toz şeker ve sütü bir kaseye alıp kaşık ile iyice karıştırın. Kekin üzerine kaşık ile dökün. İri kırılmış cevizleri serpin ve dilimleyerek servis yapın.