Frenk üzümlü, tereyağlı kek.
Hamur:
125 g tereyağı
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
Yarım çay bardağı süt
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı dondurulmuş frenk üzümü
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 çay bardağı dondurulmuş frenk üzümü
Ön hazırlık:
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. Dondurulmuş frenk üzümlerini süzgeçe alın ve çözdürün.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Tereyağı ve toz şekeri bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 1-2 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyip 3 dakika daha çırpın. Üzerine unu eleyin, şekerli vanilin, hamur kabartma tozu ve sütü ilave edip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Portakal kabuğu rendesi ve frenk üzümlerini hamura ekleyin ve kaşık ile alttan üste yavaş hareketlerle karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dakika
Fırından çıkarıp 4-5 dakika bekletin. İnce bir spatula yardımı ile kalıbın kenarından kekin ayrılmasını sağlayın. Keki ters çevirip kalıptan çıkarın. Soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.
Süsleme ve servis:
Servisten önce kekin üzerine süzgeç ile pudra şekeri serpin. Frenk üzümlerini kekin ortasına sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.