Havuç, kabak ve baharatlarla hazırlanan tuzlu kek.
İç malzeme:
2 adet havuç (orta boy)
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
2 adet kabak (orta boy)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı biberiye
Hamur:
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta (orta boy)
1,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kepekli un
İç malzemenin hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını soyun ve küçük küpler şeklinde doğrayın. Sıvı yağ, havuç ve tuzu bir tavaya alın, orta ateşte hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirin. Bir tabağa alıp soğumaya bırakın.
Kabakları soyun ve küçük küpler şeklinde doğrayın. Sıvı yağ, kabak ve tuzu bir tavaya alın, orta ateşte hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Havuçlarla birleştirip karabiber, pul biber ve biberiyeleri ekleyin.
Karıştırın ve soğumaya bırakın.
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Kalıbı margarin ile yağlayın ve hafif unlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 170°C
Alt-üst pişirme: 180°C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumurtaları derin bir çırpma kabına alın ve el çırpıcısı ile 1 dakika karıştırın. Üzerine yoğurdu ilave edin ve 1-2 dakika daha karıştırın. Sıvı yağ ve tuzu ilave edip karıştırın. Elediğiniz un karışımı ve kepekli unu ekleyin, pürüzsüz bir yapı elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Üzerine hazırladığınız iç malzemeyi ilave edip kaşık ile yavaşça karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin. Pişirme süresinin 15. dakikasında kalıbı dışarı çıkarmadan biraz öne çekerek hamurun üzerini bıçakla uzunlamasına 1 cm derinliğinde kesin. Kalıbı tekrar fırına koyun ve pişirmeye devam edin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 55-60 dakika
Fırından aldığınız keki 15-20 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.