Kajulu Çikolatalı Kek

Yoğun çikolata lezzetinde kaju fıstıklı kek.

Pratik
60dk
10
kişilik

Malzemeler

Hamur:
125 g kaju fıstığı
1 çay bardağı fındık
100 g bitter çikolata
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
3 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
100 ml krema
100 g tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı esmer şeker
4 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağı tam buğday unu
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3-4 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Üzeri için:
5-6 adet kaju fıstığı
8-10 adet fındık
150 g bitter çikolata
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm

 

Kullanılan Ürünler

Hamur Kabartma Tozu 15'li Şekerli Vanilin 15'li Dilimli Derin Kek Kalıbı Kakao

Hazırlanışı

Ön hazırlık:

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. Kaju fıstığı ve fındıkları ortadan ikiye bölün. Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

Hamurun hazırlanışı:
Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın.

Krema, tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri çırpma kabına alın, mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Yumurta ve şekerli vanilini ekleyip yüksek devirde 3 dakika daha çırpın. Un, hamur kabartma tozu, kakao, erittiğiniz bitter çikolata ve pastacı kremasını ekleyip mikserin düşük devrinde 2 dakika daha çırpın. Kaju fıstığı, fındık ve kuru üzümleri ilave edip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.


Pişirme süresi: Yaklaşık 50-60 dakika

Keki fırından çıkarıp 5-10 dakika bekletin. Kalıbı ters çevirin ve keki çıkarın. Soğutma teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.

Süsleme ve servis:
Kaju fıstığı ve fındıkları ortadan ikiye bölün. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Sıvı yağı ilave edin ve karıştırın. Bekletmeden kekin üzerine dökün. Üzerine kaju fıstığı, fındık ve kuru üzümleri sıralayın. Dilimleyerek servis yapın.


Deneme Mutfağı İpuçları:
* Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.