Hindistan Cevizli Sürpriz Kek

Hindistan cevizli toplar ile hazırlanan kakaolu kek

Orta
40dk
10
kişilik

Malzemeler

İç malzeme:
1 yumurta akı
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 su bardağı öğütülmüş badem
1 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi

Hamur:
1,5 su bardağı toz şeker
150 g yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta (orta boy)
1 yumurta sarısı
1 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao

Sos için:
1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı öğütülmüş badem

Kullanılan Ürünler

Dilimli Derin Kek Kalıbı Hamur Kabartma Tozu 15'li Şekerli Vanilin 15'li Pudra Şekeri Kakao

Hazırlanışı

İç malzemenin hazırlanışı:
Yumurta akını derin bir kaba alın ve mikserin en yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek pudra şekerini 3 seferde ekleyin. Öğütülmüş badem ve Hindistan cevizini ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın. Karışımdan cevizden büyük parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve hamuru hazırlayıncaya kadar buzdolabında bekletin.

Ön hazırlık:
Kek kalıbını margarin ile yağlayın ve hafif unlayın. Fazla unu almak için kalıbı ters çevirip silkeleyin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C 


Hamurun Hazırlanışı:
Toz şeker, margarin ve sıvı yağı bir çırpma kabına alın. Mikserin en yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Yumurta, yumurta sarısı, süt ve şekerli vanilini ilave edip 2 dakika daha çırpın. Hamur kabartma tozu, un ve kakaoyu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Hamurun yarısını kalıba alın. Hazırladığınız Hindistan cevizli topları hamurun üzerine ortalayarak sıralayın. Üzerine kalan hamuru dökün ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50-55 dakika

Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. 

Sosun hazırlanışı ve servis: 

Beyaz çikolatalı sosu hazırlamak için sütü bir tencereye alın. Üzerine beyaz çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun ve buzdolabında bekletin.

Soğuyan keki servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. Dilimleyerek servis yapın.