Kirazlı Kremalı Kek

Çikolata parçalı kek arasında krema ve taze kiraz ile hazırlanan tarif.  

Orta
40dk
6
kişilik

Malzemeler

Hamur:
1 çay bardağı toz şeker
50 g yumuşak margarin
2 yumurta (orta boy)
1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları
Yarım çay bardağı iri kırılmış fındık

Islatmak için:
1 çay bardağı vişne suyu

Dolgu:
1 çay bardağı kiraz
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2-3 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı

Üzeri için:
50 g bitter çikolata
1-2 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı

 

Kullanılan Ürünler

Çikolata Parçaları - Bitter Hamur Kabartma Tozu 15'li Şekerli Vanilin 15'li Krem Şanti Sade Gourmet Kakao Çift Tabanlı Kelepçeli Kalıp

Hazırlanışı

Ön hazırlık:
Kalıba dilimli tabanı takın ve margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160°C

Alt-üst pişirme: 170°C

Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Toz şeker ve margarini bir çırpma kabına alın. Mikser ile margarin krema kıvamına gelinceye kadar 1 dakika çırpın. Yumurtaları ekleyip 3 dakika daha çırpın. Un, hamur kabartma tozu, şekerli vanilin, kakao, çikolata parçaları ve fındık kırığını ekleyip mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: 25-30 dakika

Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Keki kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerinde soğumaya bırakın.

Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Her iki katını da vişne suyu ile ıslatın.

Dolgu:
Kirazları ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Soğuk sütü bir çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Yıldız uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Kekin ilk katını servis tabağına alın ve üzerine krem şantinin tamamını sıkın. Üzerine Antep fıstıklarını serpin, kirazları sıralayın ve ikinci kat keki kapatın.

Süsleme ve servis:
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesin ve kekin üzerine şekilli olarak sıkın. Antep fıstığı serpin. Buzdolabında 1 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.


Deneme Mutfağı İpuçları:
* Arzuya göre tarifi kiraz yerine taze çilek veya vişne ile hazırlayabilirsiniz.
* Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.